sâmbătă, 9 februarie 2008

Munti - SemenicPoate unul dintre cei mai accesibili munti din Romania. Drum asfaltat aproape pana in varful muntelui. Ajungi cu masina pana sus fara nici o problema.

Desi nu este înalt, aici gasesti zapada din belsug. Statistic, pe Semenic vei gasi un strat compact de zapada aproape 6,5 luni pe an, cu grosimi de 1 m timp de 3-4 luni pe an. Cu toate acestea, clima e blanda si copiii se bucura de asta.


Pentru amatorii sporturilor de iarna, sunt cateva partii de ski, de dificultate mica si medie. Cei care nu stiu sa schieze, instructorii sunt de mare ajutor.


Vara e foarte placut sa te plimbi pe munte, prin iarba moale. Afinele sunt la tot pasul, aerul rece te face rosu in obraz.

Vei gasi cateva izvoare cu apa rece ca gheata pe varf; se zice ca daca te scalzi in ele scapi de anumite boli. :) Cine incerca si ne trimite poze? :)

F.

Cetati medievale - Rasnov
Rasnov e cetate aflata chiar langa Brasov, usor accesibila. In ultimii ani a inceput sa fie restaurata si modernizata, se vrea a deveni o atractie turistica populata.

Care vechi, instrumente de pedeapsa si tortura, sala de tir cu arcul, muzeu, restaurant, sunt cateva dintre lucrurile ce le poti vedea sau unele chiar incerca in cetate.
Gasesc interesanta fantana adanca de 146 de metri, sapata in stanca de doi prizonieri turci, carora li s-a promis eliberarea dupa ce termina lucrarea. Cel putin asa spune legenda.


F.