sâmbătă, 8 martie 2008

Sibiu, sa tot mergi (Hermannstadt)

O simpla plimbare poate deveni o incantare, in frumosul oras Sibiu.




Muzee, piete mari, alei pitoresti, localuri unde sa petreci cateva ore frumoase.




Muzeul Bruckental, de fapt muzeele, merita vizitate.





O expozitie mai deosebita am avut norocul sa "prind": colectie de imagini din avion. Sute de poze cu locuri foarte interesante, unele ciudate. De exemplu astfel am aflat ca primul parlament din lume s-a format in Islanda in anul 930 (Althing). Locul pozat din avion reprezinta asezarea unde inteleptii regiunii discutau problemele existente. Va recomand expozitia.



Un oras frumos, simplu, placut, luminos. Sibiu a devenit in ultimii ani un loc unde iti doresti sa ajungi.




Podul Minciunilor, primul pod de fier turnat din România, a fost construit la Sibiu în anul 1859 peste strada care uneşte oraşul de jos cu oraşul de sus.
A fost numit “podul mincinoşilor“ din cauza legendei care spune că podul se va prăbuşi dacă cineva va sta pe el şi va spune o minciună.



Spatiu verde amenajat chiar in centrul orasului, o mica fantana. Statui realizate din fân se gasesc la marginea cetatii.




Un alt loc unde neaparat trebuie sa ajungeti este DUMBRAVA SIBIULUI – cu marele muzeu in aer liber. Paduri racoroase si poieni, un raulet ce misca rotile morilor de apa, lacul, morile de vant, constructiile pescarilor din Delta Dunarii, poduri plutitoare. Este cel mai mare muzeu in aer liber din Romania.


Am tinut la urma o poza simpatica, facuta in timpul unui concert, in centrul orasului - piata mare: un copil ce nu are nimic de-a face cu ce se intampla in jurul lui, se joaca cu apa. Parca si noi eram asa candva! :)


F.