vineri, 19 octombrie 2007

cum se calatoreste ieftin 3

Vom trata partea de cazare.

Daca vrem sa calatorim gratis, sigur nu vrem sa stam la hotel de 4 stele pe unde mergem.

1. "Varianta dormit sub acoperis"
O solutie pentru acest lucru este sa facem parte dintr-o retea de tineri care au interese comune, si calatoresc destul de mult.

De exemplu putem fi membri intr-o organizatie studenteasca (Ex. BEST - Board of European Students of Technology, AIESEC, etc.) cu filiale in multe orase. Inevitabil, ajungem de cunoastem membri din alte filiale si devenim prieteni. In felul asta gasim cazare gratis, depinzand doar daca sunt acasa si pot in acel moment sa ne cazeze. Evident, functioneaza si reciproca, si eu am cazat mai multi prieteni care erau in vizita in orasul meu :)


Exista si alte variante: Hospitality Club. Ce e asta? E un club pe internet, cu oameni care vor sa gaseasca loc de cazare gratis. Cand vrei sa calatoresti, cauti locatia si iti arata membrii din acea locatie. Si pot caza pe alti membri ai clubului. Este o relatie de reciprocitatea, un loc unde iti poti gasi cazare in cele mai diverse locuri.
Avantajul poate veni in timp, cand ai cazat si tu pe altii, si iti posteaza recomandari in profilul tau, astfel, cand vei cauta cazare, vei inspira mai multa incredere celor care iti pot oferi un loc de dormit.

Cat de pretentios sunt in calatorii?
De obicei locul unde stau e loc de dormit si atat. Nu merg sa stau "in casa". Asadar, am nevoie de un loc de dormit, nu mai mult. O canapea, un pat mic, un loc pe podea e suficient.

2. "Varianta dormit sub cerul liber"
In cazul in care vrei sa stai la camping, cortul intra in accesoriile de calatorie. Corturile sunt de mai multe tipuri.


Ce iti trebuie la drum?
Ca sa iti creezi conditii de trait, ai nevoie de un izopren bunicel si de un sac de dormit. In functie de locul unde vrem sa dormim, exista mai multe solutii, mai ales la sacii de dormit, in functie de greutatea lui, de temperatura extrema&de comfort, marime. Ideal e ca sacul sa fie foarte mic, foarte usor, si sa reziste la temperaturi cat mai mici, pentru a nu tremura nici iarna intr-un loc friguros. Magazinele cu articole sportive si de munte va ofera tot ce aveti nevoie.



F.

Niciun comentariu: